SPEURTOCHTEN door Kloosterplantsoen en IJsselstein

Kabouterspeurtocht

photo-202377-14-58-17-1.jpg

Speur naar rode deurtjes
Het is duidelijk te zien in IJsselstein: vele rode deurtjes en veel tafereeltjes geven aan dat er aardig wat kabouters in IJsselstein zijn komen wonen. Hoe is dat zo gekomen? Pim, de speeltuinkabouter, heeft heel veel (groot)ouders en kinderen het kabouter pad zien lopen in het Kloosterplantsoen. Hij heeft zijn ouders, Stijn en Stien, enthousiast hierover verteld. En heel bijzonder… het gevolg is dat zijn ouders, met familie en kennissen ook naar IJsselstein zijn gekomen om er te wonen!!  Zijn ouders hebben, net als Pim, een plekje gevonden in de speeltuin. Familie en kennissen zijn ergens anders neergestreken.

Iedereen kan nu ontdekken waar al deze kabouters wonen. Je kunt het zien aan rode deurtjes die op vele plekken te zien zijn en aan de sporen die de kabouters hebben achtergelaten.
Op onderstaande deze plattegrond zie je waar alle kabouterstafereeltjes zijn of scan de QR code voor de dan actuele versie. Stippel zelf een route uit langs verschillende deurtjes!

kaartje-20230502.jpg

photo-2023-07-07-20-57-33.jpg


Speuren en spelen

speuren-en-spelen-ijsselstein.jpg

SPEUREN EN SPELEN in IJsselstein

Bij de speeltuin en in de bibliotheek  is een speur-speeltocht van ca. 2 uur door het historische centrum van Ijsselstein te koop. De tocht komt langs mooie gebouwen en plekjes w.o. het Kloosterplantsoen en de speeltuin in IJsselstein. Men komt veel te weten over IJsselstein en men beantwoordt steeds een aantal vragen.

Je kunt deze tocht o.a. beginnen bij de speeltuin. Prijs: € 2,00

 

Vlinderpad

Het VLINDERPAD lopen

Het Vlinderpad tussen Speeltuin, Ewoud en Eetbaar IJsselstein in Nieuwpoort is een route met verschillende opdrachten en spelelementen voor kinderen v.a. 4 jaar. Door de route te lopen maak je als volwassene en kind kennis met de natuur en in het bijzonder met vlinders.

Het Vlinderpad herken  je aan tegels met een vlinder erop. Op de route zijn 10 letters verstopt. Ze vormen samen een woord. Lever de oplossing in bij de speeltuin of bij Ewoud en ontvang een vlinderprijsje.

Je kunt het Vlinderpad o.a. beginnen in de speeltuin. 

De Vlinderpad is GRATIS!

 

vlinderpad-1.jpg

Audiotours

audiotours-ijsselstein.jpg

Verhalen over IJsselstein op AUDIOTOURS

Drie audiotours met verhalen, foto’s en routekaartje in IJsselstein voor jong en oud. De verhalen spelen automatisch af als je in de buurt van een monument of bezienswaardigheid komt (ook  bij de speeltuin in het  Kloosterplantsoen)

1. Audiotour Langs IJsselsteinse  monumenten

2. Beeldenwandeling door IJsselstein

3. Speurtocht voor kinderen in IJsselstein( speurend en spelend de geheimen van IJsselstein ontdekken met quizvragen)

De audiotours zijn eenvoudig en gratis te downloaden op elke smartphone/tablet via izi.TRAVEL/app en

Hoe installeer ik de audiotours op mijn telefoon*?

1. Zoek en download de izi.TRAVEL/app.

2. Voor de iPhone gaat u naar de App store, voor Android naar Google play.

3. Installeer de app op uw telefoon.

4. Installeer de app en accepteer de locatievoorzieningen en notificaties opties.

5. Zoek op IJsselstein of op de titel van de audiotour.