SPEURTOCHTEN door Kloosterplantsoen en IJsselstein

Geocaching

  1.  GEOCACHING:  SCHAT zoeken

In de speeltuin start een geocache, genaamd “Monnikenwerk”. Het bijzondere is dat deze speciaal voor kinderen is gemaakt. Deze speurtocht kun je o.a. beginnen in de speeltuin. Meer aanwijzingen voor het lopen van deze speurtocht vindt u op de website van de speeltuin:  www.speeltuinkloosterplantsoen.nl 

 Geocaching is een wereldwijde vrijetijdsbesteding. Het doel is het vinden van de “cache”, een schat. De vinder kan, nadat hij de schat gevonden heeft, zijn of haar naam in een boekje achterlaten en logt de vondst via internet op geocaching.com.  De schat is meestal verstopt in het publieke domein op plaatsen die voorpassanten niet opvallen. Vaak zijn in de gevonden cache ook kleine speelgoedjes te vinden. De vinder neemt een speelgoedje mee en laat er zelf weer een achter. Een leuke beloning voor kinderen die meehelpen bij het vinden van de schat.

geocaching-ijsselstein.jpg

Speuren en spelen

speuren-en-spelen-ijsselstein.jpg

2. SPEUREN EN SPELEN in IJsselstein

 Bij de speeltuin en in de bibliotheek  is een speur-speeltocht van ca. 2 uur door het historische centrum van Ijsselstein te koop. De tocht komt langs mooie gebouwen en plekjes w.o. het Kloosterplantsoen en de speeltuin in IJsselstein. Men komt veel te weten over IJsselstein en men beantwoordt steeds een aantal vragen.

Je kunt deze tocht o.a. beginnen bij de speeltuin.  Prijs: € 2,00

Vlinderpad

3. Het VLINDERPAD  lopen

Het Vlinderpad tussen Speeltuin, Ewoud en Eetbaar IJsselstein in Nieuwpoort is een route met verschillende opdrachten en spelelementen voor kinderen v.a. 4 jaar. Door de route te lopen maak je als volwassene en kind kennis met de natuur en in het bijzonder met vlinders.

Het Vlinderpad herken  je aan tegels met een vlinder erop. Op de route zijn 10 letters verstopt. Ze vormen samen een woord. Lever de oplossing in bij de speeltuin of bij Ewoud en ontvang een vlinderprijsje.

Je kunt het Vlinderpad o.a. beginnen in de speeltuin. Prijs: € 2,50

vlinderpad-1.jpg

Audiotours

audiotours-ijsselstein.jpg

4. Verhalen over IJsselstein op AUDIOTOURS

Drie audiotours met verhalen, foto’s en routekaartje in IJsselstein voor jong en oud. De verhalen spelen automatisch af als je in de buurt van een monument of bezienswaardigheid komt (ook  bij de speeltuin in het  Kloosterplantsoen)

1. Audiotour Langs IJsselsteinse  monumenten

2. Beeldenwandeling door IJsselstein

3. Speurtocht voor kinderen in IJsselstein( speurend en spelend de geheimen van IJsselstein ontdekken met quizvragen)

De audiotours zijn eenvoudig en gratis te downloaden op elke smartphone/tablet via izi.TRAVEL/app en

Hoe installeer ik de audiotours op mijn telefoon*?

1. Zoek en download de izi.TRAVEL/app.

2. Voor de iPhone gaat u naar de App store, voor Android naar Google play.

3. Installeer de app op uw telefoon.

4. Installeer de app en accepteer de locatievoorzieningen en notificaties opties.

5. Zoek op IJsselstein of op de titel van de audiotour.