Fotoalbum

Zenderstreeknieuws: Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen

Speeltuin Kloosterplantsoen viert een decennium vol speelplezier. Op zondag 7 april wordt het nieuwe seizoen feestelijk geopend ter ere van dit mijlpaaljaar.

Carla Post, medeoprichter van de speeltuin, blikt in Zenderstreeknieuws terug op het ontstaan van de speeltuin. Samen met Evelien van Lunteren begon ze met een droom: een speeltuin creëren waar alle kinderen, ongeacht achtergrond of beperking, welkom zijn. "In 2010 misten we een echte speeltuin in IJsselstein. Dus besloten we er zelf een te maken," vertelt Carla.

Wat begon als een idee groeide uit tot een prachtige speelplek, ontworpen door Suzanne van Ginneken, waar kinderen met en zonder beperking elkaar kunnen ontmoeten. Door jaren van toewijding en samenwerking met de gemeenschap en lokale organisaties, is de speeltuin uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van het IJsselsteinse leven.

De festiviteiten op 7 april beloven een feestelijke start van het jubileumjaar te worden. Vanaf 13 uur zijn alle kinderen, ouders en belangstellenden van harte welkom om te genieten van spelletjes, knutselen, verhalenvertelling en meer. Het hoogtepunt zal de eerste uitvoering van het IJsselsteinse speeltuinlied zijn.

Lees het volledige artikel in Het Kontakt Zenderstreeknieuws