Fotoalbum

Samen Spelen project

In de speeltuin begonnen afgelopen vrijdag een diverse groep studenten van de Hogeschool Utrecht aan hun project. Deze studenten, afkomstig uit verschillende studierichtingen, waaronder fysiotherapie, orthoptie, social work, co-design, pedagogiek, eventmanagement, en de minor Kind in Beweging, zullen gedurende het komende halfjaar elke vrijdagmiddag in de speeltuin aanwezig zijn.

Het Kloosterplantsoen fungeert sinds het begin van het schooljaar 2023-2024 als een Living Lab waar studenten, docenten en onderzoekers samenwerken aan projecten gericht op inclusief buitenspelen. Deze samenwerking strekt zich uit tot kinderen, vrijwilligers, professionals en buurtbewoners uit de wijk, die nauw betrokken zijn bij de activiteiten en onderzoeken in de speeltuin.

Het multidisciplinaire karakter van Living Lab biedt studenten de kans om hun expertise te combineren en creatieve oplossingen te bedenken voor uitdagingen op het gebied van inclusief buitenspelen. Door de betrokkenheid van verschillende belanghebbenden wordt ervoor gezorgd dat de ontwikkelde oplossingen goed aansluiten bij de behoeften van de gemeenschap.

Met Living Lab in Speeltuin Kloosterplantsoen wordt een brug geslagen tussen academische kennis en praktijkervaring. Studenten krijgen de unieke kans om hun vaardigheden toe te passen in een echte omgeving, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan de verbetering van de leefbaarheid en inclusiviteit van de wijk.