Fotoalbum

Nieuw speeltuinseizoen

Carla Post kijkt met alle vrijwilligers uit naar een speeltuinseizoen vol speelplezier en evenementen voor jong en oud. (Foto: Lysette Verwegen)

Nieuw speeltuinseizoen begint sprookjesachtig

di 28 mrt 2017, 15:30

IJsselstein - - De speeltuin in het Kloosterplantsoen ligt er – schoon gepoetst door prinses Beatrix en vrijwilligers tijdens NLDoet – prachtig bij voor de even officiële als sprookjesachtige opening van het speeltuinseizoen op zondag 2 april.

De kloosterspeeltuin is sinds 2014 een feestje voor jong en oud: een prachtige historische plek waar kinderen onder toeziend oog van hun ouders en begeleiders het hele jaar naar hartelust kunnen spelen. Het is ook een ontmoetingsplek geworden waar steeds meer evenementen plaatsvinden, zoals de openlucht kerkdienst, de mini-IJVO, de Bourgondische Zomeravond en meer. Het is inmiddels traditie dat de start van het speeltuinseizoen en de opening van paviljoen De Monnik feestelijk wordt ingeluid; dit jaar met als thema: Sprookjes.

Carla Post, voorzitter, initiatiefnemer van het eerste uur én actief vrijwilliger vertelt: "2 April is de internationale dag van het boek en toevallig de geboortedatum van Hans Christiaan Andersen. We hadden direct het thema van ons feestje te pakken." De kinderen mogen verkleed komen als sprookjesfiguur, stoere ridder, boef of prinses. Ook de ouders mogen zich verkleden. "Altijd al een wolf in schaapskleren willen zijn? Dit is de kans", grapt ze.
In samenwerking met de bibliotheek vertellen twee verhalenvertellers in de mysterieuze, spannende sprookjestent sprookjes van Grimm en Andersen.

Ook andere organisaties waarmee wordt samengewerkt zijn aanwezig. "Kinderopvang SKIJ zorgt voor een luchtkussen en schmink en dansschool Jos Dolstra gaat met de kinderen een sprookje dansen", vertelt Carla. "Misschien komt de Deense sprookjesschrijver uit Kopenhagen zelf even langs. En er is een fluitist uit een sprookje die tot leven komt en betoverende muziek speelt.''

Ander onderdelen van het programma: Een sprookjeszoektocht en een knuffelhoekje met verkleedspullen en boekjes. Zondag gaat ook paviljoen De Monnik open, voor limonade, koffie, thee, lekkers en, ter gelegenheid van de opening, met broodjes knakworst. Daar liggen ook boeken en tijdschriften en extra buitenspeelgoed.
Dat de speeltuin steeds populairder wordt is te danken aan de vrijwilligers. "Daarvan hebben we er nooit genoeg", aldus Carla. En minstens zo belangrijk: "Vrienden van de Speeltuin; voor minimaal 20 euro per jaar."

Het openingsfeestje is op zondag 2 april van 13.00 tot 16.00 uur. Het wordt een volledig verzorgde middag, waarbij ouders alleen hun kinderen, pinpas voor een hapje en drankje en een muntje voor het toilet nodig hebben. Info: www.speeltuinkloosterplantsoen.nl.