Fotoalbum

Minihuttenbouw 2023

Op een zonovergoten vrijdag 18 augustus transformeerde Speeltuin Kloosterplantsoen tot een betoverende wereld van kartonnen creaties en kinderfantasieën. Honderden kinderen in de leeftijd van 2 tot 7 jaar verzamelden zich om deel te nemen aan een uniek bouwavontuur - het construeren van hun eigen kartonnen minihutten. Met een overvloed aan vrolijke kleuren kwamen de meest fantastische ontwerpen tot leven.

Een zee van creativiteit

Het speeltoneel werd bezaaid met unieke kartonnen hutten die zo divers waren als de kinderen zelf. Van imposante kastelen tot futuristische ruimtevaartuigen. Kinderen werkten zij aan zij met hun ouders, grootouders en vriendjes om hun hutten te ontwerpen en te bouwen. Deze gezamenlijke inspanningen resulteerden in prachtige hutten.

Een dag vol activiteiten

De dag begon met een bruisende dansvoorstelling verzorgd door dansschool Dansja. Vervolgens werden de handen uit de mouwen gestoken om de minihutten tot leven te brengen met verf en penseel. Een poppenkastvoorstelling nam jonge ontdekkingsreizigers mee op een ruimte-avontuur voordat de echte actie begon.

Spel en vermaak

Van skippybalraces tot het knutselen van ruimteraketten en het maken van ruimtemaskers, er was een hoop te beleven in de speeltuin. De kinderen schoten ballonnen de lucht in als raketlanceringen, stapten rond in grote ruimtelaarzen en poseerden verkleed als astronauten.

Een onderscheiding voor alle deelnemers

Na een dag vol avontuur en creativiteit, werden alle deelnemers beloond voor hun inspanningen. Elk kind ontving een certificaat als herinnering aan deze leuke dag.

En zo’n dag organiseren kan niet zonder heel veel hulp van vrijwilligers én onmisbare sponsoren. Heel veel dank aan Renewi Nederland - Gemeente IJsselstein - PLUS Supermarkt - Hubo Bouwmarkt & Homed IJsselstein - DANSJA - Spelen Buitenshuis - Catering Broere