Fotoalbum

Kinderen spelen dieren na op beweegroute in IJsselstein

Dit weekend gaat de beweegroute voor kinderen van start in het centrum van IJsselstein. Kinderen kunnen samen met hun ouders op een speelse manier de stad verkennen en actief bezig zijn.

Siem de Schildpad en Kasper de Muis
De route is geïnspireerd op het boek "Kun je dit?" van Annemarie Muysert-Baars, waarin de avonturen van Siem de schildpad en Kasper de muis centraal staan. Deze dieren zullen ook te zien zijn op kleurrijke posters verspreid door het stadje. Naast Siem en Kasper komen er nog andere dieren voorbij, zoals een slang, een leeuw en een olifant, die elk hun eigen bewegingen hebben. Wat Siem de schildpad precies kan? En wat kan jij?

Opening en voorleesmoment
Op zaterdag 8 juni kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar zich samen met hun (groot)ouders om 14.00 uur melden bij speeltuin Kloosterplantsoen voor de officiële opening van de beweegroute. We beginnen met een voorleesmoment door de schrijfster Annemarie Muysert-Baars, die een verhaal uit haar boek zal voorlezen.

Route
Na het voorleesmoment ontvangen de kinderen een routekaart waarmee ze op zoek kunnen gaan naar de 19 dierposters die verspreid hangen in de etalages van winkels en huizen in het centrum van IJsselstein. Bij elke poster doen de kinderen de bewegingen na die bij het afgebeelde dier horen.

Verrassing en Activiteiten
Wanneer alle posters zijn gevonden en de bewegingen zijn uitgevoerd, wacht er in de speeltuin een verrassing op de kinderen. Daarna kunnen ze nog meedoen aan leuke activiteiten en verder spelen in de speeltuin.

Duur van de route
De posters blijven tot en met 16 augustus zichtbaar, zodat kinderen de route nog een keer kunnen lopen met vriendjes, vriendinnetjes of zelfs met hun hele klas.
De beweegroute is een initiatief van Speeltuin Kloosterplantsoen en wordt ondersteund door Fit IJsselstein.

Kom naar IJsselstein en ontdek de beweegroute – een perfecte combinatie van plezier, beweging en avontuur voor kinderen deze zomer!