Agenda 2023

Activiteiten 2023

user0500.jpg

Er staan weer een hoop activiteiten gepland. 

We zien u graag in de speeltuin!

Samen (buiten)spelen maart - juli

living-lab-speeltuin.png

Samen (buiten)spelen is belangrijk voor alle kinderen. Kinderen spelen alleen steeds minder buiten. Soms kan het helpen als er wat extra begeleiding in een speeltuin is om het Samen Spelen tussen alle kinderen te begeleiden. Vanaf 30 maart zijn er daarom op donderdagmiddag tussen 14.30-16.30 (met uitzondering van de vakanties) studenten en docenten van de Hogeschool Utrecht in de speeltuin aanwezig. Zij kunnen ondersteunen bij het begeleiden van kinderen in de speeltuin. Bijvoorbeeld als u met meerdere kinderen naar de speeltuin wilt komen, als uw kind buitenspelen spannend vindt of als u het buitenspelen niet veilig vindt of zelf vragen heeft over het begeleiden van samen (buiten)spelen. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden. Mocht u hierover vragen hebben dan kunt u wel contact opnemen met Eline Bolster van de Hogeschool Utrecht (eline.bolster@hu.nl)

Activiteiten juni 2023

scherm-afbeelding-2023-05-24-om-20.06.45.png

Op zaterdagmiddag 10 juni komen onze buren van Scouting Nico Steenbeekgroep een dagje buurten in de speeltuin. Wat dacht je van marshmallows roosteren, spelen op de toestellen en meedoen met spelletje van de scouting. Ben je ook benieuwd wat zij dit jaar van palen en touw gaan maken? Kom dan gezellig meespelen. 

Voor kinderen van 5-7 jaar en 7-11 jaar hebben we activiteiten gepland van 10.00 tot 12.00 uur en tussen 14.00 en 16.00 uur voor de kinderen van 7-11 jaar. 

Zaterdagmiddag 3 juni viert speeltuinkabouter Pim zijn verjaardag. En jij bent uitgenodigd vanaf 14.00 uur. Eerst gaan we natuurlijk LANG ZAL ZE LEVEN voor hem zingen. Daarna maken we samen een slinger voor hem. Vindt hij ook heel leuk. En omdat hij jarig is drinken we samen limonade met wat lekkers.
En daarna gaan we allemaal spelletjes doen. Want dat doe je ook vaak met een verjaardag.
 
KOM JE OOK op 3 juni om 14.00 uur? LEUK!!

Activiteiten mei 2023

346662771-1586856148468335-3882813689532687717-n.jpg
Jip en Janneke, hondje Takkie of Sippie de poes. Wie kent ze niet?
Van 17 - 27 mei is de Annie M.G. Schmidt-week 2023. Tijdens deze feestelijke week zetten verschillende organisaties de boeken van Annie in het zonnetje. Ook de speeltuin doet mee.
Kom je woensdagmiddag 17 mei naar de speeltuin om naar een verhaaltje of versje te luisteren van deze geweldige schrijfster? Er liggen spelletjes en puzzels klaar en je kunt je eigen Jip of Janneke tekenen.

Op zaterdagmiddag 6 mei organiseren we een bijzondere kaboutermiddag. Kom je ook?

Stien en Stijn, de ouders van speeltuinkabouter Pim wonen al een tijdje in IJsselstein, maar willen dichter bij Pim gaan wonen. Het liefst bij het bomenparcours. Maar ze hebben gemerkt dat het er vooral in het weekend ’s nachts erg druk kan zijn. Vandaar dat ze samen de keus hebben gemaakt vlak bij Pim te gaan wonen bij het paviljoen. In een nieuw huis!

De laatste tijd hebben Stien en Stijn veel rondgekeken in IJsselstein en ze zijn echt onder de indruk van de molen. Die vinden ze MOOI! Ze hebben daarom een huis gemaakt met een MOLEN op het dak. Daar willen ze in gaan wonen en wel op zaterdag 6 mei. Kom je dan ook kijken naar hun huis? Op zaterdagmiddag 6 mei van 14.00-16.00 uur ben je heel welkom.

Vind je een molen ook zo leuk? Maak dan die middag ook zelf een molen die je mee naar huis kan nemen. Of maak taartjes of doe mee met een speurtocht en zoek acht letters bij een aantal huizen van kabouters vlak bij de speeltuin. En als je daarmee een woord kan maken met die letters dan.... Leuk als je ook komt!

Activiteiten april 2023

scherm-afbeelding-2023-05-02-om-16.29.54.png

Heb jij altijd al kampioen stoepranden willen worden? Doe dan mee met het stoeprand toernooi op dinsdag 25 april en wordt IJsselsteins kampioen stoepranden.

Tijd: 11.00 -13.00 uur
Leeftijd: 7 t/m 12 jaar
Waar? Speeltuin Kloosterplantsoen

Je kunt meedoen door je aan te melden via Buurtsportcoach@stichting-pulse.nl

Helaas is deze activiteit wegens te weinig deelnemers niet doorgegaan

Opening speeltuinseizoen

pamflet-opening-speeltuinseizoen-2023.jpg

Wij vieren feest en jij bent uitgenodigd! Op zondag 2 april is de vliegende start van (alweer het 10e!) speeltuinseizoen. Het belooft een knallend openingsfeest te worden met allerlei leuke activiteiten.

VLINDER komt dansen, zingen en springen, maar wist je dat Dolstra Dance Centre ook komt dansen? Hoe gaaf is dat! 
Je kunt zelf een vliegtuig of vlinder knutselen. En voor wie de hersens wilt kraken, kom een potje schaken of dammen onder leiding van schaakvereniging Het Kasteel en Damclub Zenderstad.

Luister je graag naar verhaaltjes, dan is de verhalentent the place to be waar de medewerkers van Bibliotheek Lek & IJssel boekjes voorlezen.
Of wordt een echte kunstenaar en maak samen met medewerkers van museum IJsselstein een kunstwerk van een vlinder.

Ben je dol op spelletjes, dan is er ook genoeg te doen. Heb jij weleens jeu de boules gespeeld? Ook dat kun je uitproberen. En natuurlijk doen we er alles aan om de speeltuin NOG leuker te maken. Heb jij ideeën hoe we dat kunnen doen? Denk dan mee met studenten en docenten van Hogeschool Utrecht.

Het openingsfeest begint om 13.00 uur tot 16.30 uur.

Activiteiten maart 2023

visual-2.png

Help jij ons mee op zaterdag 11 maart tijdens NLdoet?

NLdoet zet met de grootste vrijwilligersactie van Nederland vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Ook in de speeltuin gaan de vrijwilligers druk aan de gang om deze weer schoon en gezellig te maken. En daarbij kunnen we nog wel wat extra hulp gebruiken! 

Vind je het leuk om te schilderen of andere klusjes te doen, meld je dan aan. Dit kan door een email te sturen naar info@speeltuinkloosterplantsoen.nl of je kunt je opgeven via de website van NLdoet. We starten om 09.30 uur en eindigen om 14.00 uur. Om 13.00 uur is er een gezamenlijke lunch. Wil je mee-eten, stuur dan even een email.

Zien we je 11 maart?

 

Activiteiten februari 2023

img-9350.jpg

Het is duidelijk te zien in IJsselstein: vele rode deurtjes en veel tafereeltjes geven aan dat er aardig wat kabouters in onze stad zijn komen wonen.

Op zaterdag 11 februari tussen 11.00-15.00 uur gaat het paviljoen in de speeltuin open. Allereerst voor het ophalen van een plattegrond waarop alle plekken waar kabouters nu wonen, opstaan. Op deze plattegrond staat ook een QR-code waardoor duidelijk de straat en het huisnummer te vinden is.                                                                                                                                            

Kinderen kunnen daarnaast een kabouterkleurplaat uitkiezen, kabouterboeken inzien en voorgelezen worden. Ook kunnen ze geschminkt worden voordat ze gaan wandelen.

Tevens is het op 11 februari voor nieuwe mensen mogelijk aan te geven dat ze mee willen doen met IJSSELSTEIN-KABOUTERSTAD. Men ontvangt dan een rood deurtje. En men komt op de volgende plattegrond te staan. Opgeven kan ook tot 20 februari via de mail ijsselstein.kabouterstad@gmail.com  

In de week van 20-24 februari komt dan een nieuwe plattegrond uit die tot de opening van de speeltuin op 2 april opgehaald kan worden in de bibliotheek. Na 2 april wordt de plattegrond weer bijgewerkt en is dan ook in de speeltuin te verkrijgen.

Activiteiten januari 2023

photo-2019-02-25-17-27-28.jpg

GROOT NIEUWS: IJSSELSTEIN is een KABOUTERSTAD geworden! Op 49 plaatsen zijn de afgelopen tijd kabouters gaan wonen in IJsselstein. Hoe dat zo gekomen is?

Pim, onze speeltuinkabouter, heeft op 22 oktober heel veel (groot)ouders en kinderen het kabouter pad zien lopen in het Kloosterplantsoen. Hij heeft zijn ouders, Stijn en Stien, enthousiast hierover verteld. En heel bijzonder… het gevolg is dat zijn ouders, met familie en kennissen ook naar IJsselstein zijn gekomen om er te wonen!! Zijn ouders hebben, net als Pim, een plekje gevonden in de speeltuin. Familie en kennissen zijn ergens anders neergestreken in IJsselstein.

Op zaterdag 14 januari kan iedereen gaan kijken waar de kabouters in IJsselstein te vinden zijn. Je kunt het zien aan rode deurtjes die op vele plekken te zien zijn en aan de sporen die de kabouters hebben achtergelaten. Omdat ze heel verlegen zijn en meestal ’s nachts naar buiten gaan zijn ze zelf niet vaak te zien. Wel zie je soms een tafeltje en stoeltje van ze, of een bedje of….En dan kun je even fijn wegdromen en fantaseren over wat er allemaal achter zo’n deurtje te vinden kan zijn. .

Op 14 januari kan iedereen van 11.00-15.00 uur in de speeltuin een plattegrond komen halen waarop alle plekken aangegeven staan waar de kabouters nu wonen. Hiermee kun je naar ze op zoek! Ook kun je geschminkt worden, je een verhaaltje over een kabouter laten voorlezen, een kleurplaat uitkiezen. …..

KOM JE OOK? GEZELLIG !!

Activiteiten oktober 2022

processed-932d3eee-593e-47a4-95eb-fcf3c8a77493-22ptca47.jpeg

OKTOBER

1.Dinsdag: Dierendag in de speeltuin

9. Zondag: Schaakclub het Kasteel komt in de speeltuin schaken met kinderen ( en ouders) om 14.00 uur. Graag vooraf aanmelden : schakenijsselstein@gmail.com

20. Donderdag: Koffieochtend met buurtbewoners 10.00-12.00

Zaterdag 22 oktober: 11.00-16.00 uur: kabouterdag in speeltuin Kloosterplantsoen. Iedereen is van harte  welkom.

Het is echt HEEL bijzonder!!! 

We hebben pas van kabouter Pim gehoord dat kabouters graag bij ons in IJsselstein willen komen wonen. En vooral ook bij en in de speeltuin.

Want in de speeltuin zijn veel bomen en ‘s nachts  is het er ook meestal erg rustig. Dat vinden kabouters fijn. 

Dan kunnen ze schommelen, samen praten, onder een boom zitten, hard lopen en andere spelletjes doen. Soms  kunnen ze ook een egel  helpen die daar ook woont. 

De kabouters zijn wel heel verlegen dus ze  laten zich niet snel zien aan ons. Dat is wel jammer. 

Maar we zullen vast wel iets van ze tegenkomen…een stoel misschien, een trap …een deur van hun huis…

Wil je net als een kabouter nieuwe dingen ontdekken? 

Loop je graag een kabouter pad? 

Lijken kabouterspelletjes je leuk om te doen?

Wil je er een beetje als een kabouter uitzien?  

En nog veel meer….

 

Kom dan tussen 11.00 - 1600 uur op zaterdag 22 oktober naar de speeltuin. Gezellig!!

Ook staan er die dag nog snuffeltafels  waar voor een heel klein prijsje allerlei leuke spulletjes te koop zijn ( ook baby en peuter speelgoed).