Agenda 2023

Activiteiten 2023

user0500.jpg

Er staan weer een hoop activiteiten gepland. 

We zien u graag in de speeltuin!

Activiteiten januari 2023

photo-2019-02-25-17-27-28.jpg

GROOT NIEUWS: IJSSELSTEIN is een KABOUTERSTAD geworden! Op 49 plaatsen zijn de afgelopen tijd kabouters gaan wonen in IJsselstein. Hoe dat zo gekomen is?

Pim, onze speeltuinkabouter, heeft op 22 oktober heel veel (groot)ouders en kinderen het kabouter pad zien lopen in het Kloosterplantsoen. Hij heeft zijn ouders, Stijn en Stien, enthousiast hierover verteld. En heel bijzonder… het gevolg is dat zijn ouders, met familie en kennissen ook naar IJsselstein zijn gekomen om er te wonen!! Zijn ouders hebben, net als Pim, een plekje gevonden in de speeltuin. Familie en kennissen zijn ergens anders neergestreken in IJsselstein.

Op zaterdag 14 januari kan iedereen gaan kijken waar de kabouters in IJsselstein te vinden zijn. Je kunt het zien aan rode deurtjes die op vele plekken te zien zijn en aan de sporen die de kabouters hebben achtergelaten. Omdat ze heel verlegen zijn en meestal ’s nachts naar buiten gaan zijn ze zelf niet vaak te zien. Wel zie je soms een tafeltje en stoeltje van ze, of een bedje of….En dan kun je even fijn wegdromen en fantaseren over wat er allemaal achter zo’n deurtje te vinden kan zijn. .

Op 14 januari kan iedereen van 11.00-15.00 uur in de speeltuin een plattegrond komen halen waarop alle plekken aangegeven staan waar de kabouters nu wonen. Hiermee kun je naar ze op zoek! Ook kun je geschminkt worden, je een verhaaltje over een kabouter laten voorlezen, een kleurplaat uitkiezen. …..

KOM JE OOK? GEZELLIG !!

Activiteiten oktober 2022

processed-932d3eee-593e-47a4-95eb-fcf3c8a77493-22ptca47.jpeg

OKTOBER

1.Dinsdag: Dierendag in de speeltuin

9. Zondag: Schaakclub het Kasteel komt in de speeltuin schaken met kinderen ( en ouders) om 14.00 uur. Graag vooraf aanmelden : schakenijsselstein@gmail.com

20. Donderdag: Koffieochtend met buurtbewoners 10.00-12.00

 

Zaterdag 22 oktober: 11.00-16.00 uur: kabouterdag in speeltuin Kloosterplantsoen. Iedereen is van harte  welkom.

Het is echt HEEL bijzonder!!! 

We hebben pas van kabouter Pim gehoord dat kabouters graag bij ons in IJsselstein willen komen wonen. En vooral ook bij en in de speeltuin.

Want in de speeltuin zijn veel bomen en ‘s nachts  is het er ook meestal erg rustig. Dat vinden kabouters fijn. 

Dan kunnen ze schommelen, samen praten, onder een boom zitten, hard lopen en andere spelletjes doen. Soms  kunnen ze ook een egel  helpen die daar ook woont. 

De kabouters zijn wel heel verlegen dus ze  laten zich niet snel zien aan ons. Dat is wel jammer. 

Maar we zullen vast wel iets van ze tegenkomen…een stoel misschien, een trap …een deur van hun huis…

Wil je net als een kabouter nieuwe dingen ontdekken? 

Loop je graag een kabouter pad? 

Lijken kabouterspelletjes je leuk om te doen?

Wil je er een beetje als een kabouter uitzien?  

En nog veel meer….

 

Kom dan tussen 11.00 - 1600 uur op zaterdag 22 oktober naar de speeltuin. Gezellig!!

Ook staan er die dag nog snuffeltafels  waar voor een heel klein prijsje allerlei leuke spulletjes te koop zijn ( ook baby en peuter speelgoed).